Nikolaj Bjørk Christensen

Nikolaj Bjørk Christensen - Byrådsmedlem for Venstre i Slagelse Kommune

Nikolaj Bjørk Christensen

Formand for Sundhedsudvalget

Næstformand for Klima- og Miljøudvalget


Telefon: +45 24 40 57 42


Læs mere om mig på min hjemmeside


PRÆSENTATION TIL KOMMUNALVALGET 2021

Hvem er du?

Mit navn er Nikolaj Bjørk Christensen, jeg er 23 år og studerer HA(kom.) på CBS og så arbejder jeg som juniorkonsulent hos Grace i København. Jeg er for nyligt flyttet tilbage til Slagelse, hvor jeg også er født og opvokset, efter 3 år i København.

Tidligere har jeg været formand for Venstres Ungdom i Slagelse og næstformand for Venstres Ungdom på landsplan.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalget for Venstre?
Jeg stiller op til kommunalvalget for Venstre i 2021, fordi jeg mener der er brug for flere unge liberale stemmer i Slagelse byråd. Der er brug for, at flere unge engagere sig i politik og søger indflydelse på vores samfund og kommune. Det vil jeg gerne være med til.

Hvad vil du kæmpe for politisk?
 Jeg vil kæmpe for, at Slagelse bliver en uddannelsesby i topklasse, med et godt studiemiljø, billige studieboliger og et levende byliv.

 Jeg vil kæmpe for, at Slagelse igen bliver en erhvervsvenlig kommune. Vi skal skabe gode vilkår for iværksættere og virksomheder, så der bliver skabt arbejdspladser og vækst. Og så der er gode jobmuligheder, når man er færdig med sin uddannelse, hvad enten man uddanner sig i Slagelse eller i en af de andre studiebyer.

 Jeg vil kæmpe for, at flere kommer i arbejde. Alt for mange i vores kommune parkeres på offentlig forsørgelse. Det er et menneskeligt svigt af dimensioner, som vi skal rette op på.

 Jeg vil kæmpe for, at Slagelse er en attraktiv kommune at bo i. Så flere unge, som jeg selv, der er flyttet fra kommunen for at læse, har lyst til at flytte tilbage igen.

 Jeg vil kæmpe for, at vi investerer i vores kommune, så vi kan skabe udvikling. Udvikling i hele kommunen med levende bybilleder, gode vilkår for foreningslivet og en kernevelfærd i topklasse. Og vi skal sikre, at vores kommune er et trygt sted at bo og færdes, uanset hvilket område man bor i.

 Skal vi gøre alt det og mere til, så kræver det en sund økonomi. Derfor er der for ansvarlige stemmer i byrådet, med respekt for dine penge, som sikrer, at hver eneste krone bliver brugt ansvarligt og fornuftigt. Det vil jeg være.

Skal vi lykkes med det hele, så skal mere fokus på nytænkning frem for kassetænkning. Mere fokus på det enkelte menneske frem for systemet. Mere fokus på udvikling og langtidsholdbare løsninger frem for politisk fnidder og hovsaløsninger.