Nyheder


meddelelse fra venstres formand

25. august 2019

Venstres formand har udtrykt ønske om at fremrykke Venstres Landsmøde 2019 til tidligere på efteråret end hidtil planlagt, for at få afklaring på den aktuelle situation i Venstre. På det kommende hovedbestyrelsesmøde den 31. august, skal der derfor træffes beslutning om at afholde Venstres Landsmøde 2019 inden den nye landspolitiske sæson går i gang i oktober. 


Se video med Venstre formand Lars Løkke Rasmussen her


VI ER KLAR TIL EN GOD EU-VALGKAMP

LINEA SØGAARD-LIDELL ER KLAR TIL AT KÆMPE FOR ET TRYGT DANMARK I ET STÆRKT EUROPA.


Seneste nyt fra EU-debatten

Hvem skal sætte normen globalt fremover - EU, Kina eller USA? Det er ikke givet, at det er EU. Det skal vi kæmpe for. Læs Lineas indlæg, som blev bragt i Børsen, her.

Mette Frederiksen gambler med den danske velfærd, når hun vil gøre op med den frie bevægelighed, som er en af grundene til, vi er blevet et rigere samfund. Læs Lineas indlæg fra Nordjyske her.

Følg med i debatten på facebook.

-----------------------------------------------------------------------

Her kan du møde Linea i valgkampen

  • Lørdag d. 27. april kl. 10-13

Uddeling på Nytorv i Slagelse sammen med Morten Dahlin

  • Søndag d. 28. april kl. 10-12.30: Sorø Løbet 

Vi mødes omklædte på Topshøjvej 50 4180 Sorø, hvor Venstre har en stand. Tilmelding via dette link: http://app.lap.io/event/2019-soroeloebet/register

  • Mandag d. 29. april kl. 17-18.30: Debatmøde hos InQvation
EU og Erhvervslivet 

Erik Husfeldts Vej 7, 2630 Taastrup.

  • Tirsdag d. 30. april kl. 9-10.30: Debatmøde på VUC Holbæk

Slotshaven 5, 4300 Holbæk.

Tirsdag d. 30. april kl. 13-14: Mød EU-kandidaten ved Venstres stand

Biblioteket, Kvægtorvet 4-6, 4700 Næstved.

  • Tirsdag d. 30. april kl. 19-21: EU-Vælgermøde i Haslev med LOF 

Kultunariet. Søndergade 12A, 4690 Haslev. Link til arrangement: https://www.facebook.com/events/980447918792391/

  • Onsdag 1. maj kl. 13-15: Uddeling 
Mød Linea på Haslev gågade

  • Fredag 3. maj kl. 17-19: EU-torv i Ringsted
Mød Linea Søgaard-Lidell og Louise Schack Elholm

Ringsted Kongrescenter. Nørretorv 55, 4100 Ringsted.

  • Lørdag 4. maj kl. 11.30: Plakatophængning hele dagen! 

Kontakt din lokale kommuneforeningsformand for tilmelding.

  • Søndag 5. maj kl. 10.30: TV Øst Løbet i Ringsted 

Vi mødes omklædte ved Lystanlægget, hvor Venstre har en stand.Tilmelding via dette link: https://app.lap.io/event/2019-tv-oest-loebet


Indgået Politisk aftale 


Pressemeddelelse 

Der er mellem de underskrevne parter indgået politisk aftale om den af byrådsgrupperne for V, O og B anlagte sag mod Slagelse Kommune. (Sag BS-25623/2018-NAE)

Parterne er enige om, at sagen har principiel betydning, og at en retsafgørelse ville have været gavnlig; men parterne er også enige om, at hensyn til de involverede medarbejdere, yderligere omkostninger i sagen, og det fremadrettede samarbejde i Slagelse Kommune og Slagelse Byråd vægter højere end en retslig afgørelse af sagen.

Parterne har derfor aftalt, at sagen stoppes øjeblikkeligt, og at de ikke har yderligere kommentarer til offentligheden om sagen.

Aftalen betyder, at sagsøgerne hæver sagen ved retten med oplysning om at det mellem parterne er aftalt, at hver part betaler sine omkostninger og ikke gør retslige krav af nogen art gældende mod hinanden i forbindelse med sagens ophør.

Aftalen er underskrevet af Knud Vincent (V), Ann Sibbern (DF) og Troels Brandt (RV) samt John Dyrby Paulsen (S).

Aftalen er tiltrådt af Slagelse Kommune for så vidt angår spørgsmålet om sagsomkostninger


TV-DUEL BRAGTE KLARHED

Tv-duel bragte klarhed

Det var en statsminister i topform, der søndag aften mødte S-formand Mette Frederiksen i tv-duel på DR. Her diskuterede de både pension, sundhed og klima.
 
I debatten blev det tydeligt for alle, at Socialdemokratiets planer er både urealistiske og ufinansierede. Omvendt har Venstre de klare og rigtige svar på, hvordan vi gør Danmark til et endnu bedre land at bo og leve i.
 
Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen diskuterede nedslidte danskere. Socialdemokratiets formand lovede igen nedslidte en ret til tidlig pension. Men igen kunne hun ikke svare på, hvem der skal have retten, og ikke mindst hvem der ikke skal have retten.
 
Tal fra Finansministeriet viser, at kun 2.850 personer vil kunne gå fra fuldtidsarbejde til tidlig pension for det beløb, S har afsat til formålet. Men en undersøgelse viser, at en femtedel af danskerne tror, at de kan komme på pension med Mette Frederiksens forslag.
 
Det er med andre ord lykkes Socialdemokratiet at bilde hver femte dansker ind, at netop de kan gå tidligt på pension. Men nu står det klart, at Socialdemokratiet vil ende med at skuffe tusindvis af danskere. For S kan ikke indfri forventningerne.
 
I duellen understregede statsministeren, at Venstre tager spørgsmålet om nedslidte danskere meget alvorligt. Vi vil sikre, at de danskere, som ikke længere kan arbejde, har gode muligheder for at trække sig tilbage. Derfor er beskæftigelsesministeren i gang med at se på, hvordan vi bl.a. kan forbedre den eksisterende seniorførtidspension. 
 
På sundhedsområdet var Lars Løkke Rasmussen hjemmevant i stoffet. Som sundhedsminister forbedrede han sundhedsvæsenet betydeligt – og altid med det fokus, at sundhedsvæsenet er til for patienten. Det var også derfor, han sidste år – sammen med Bent Hansen – modtog Kræftens Bekæmpelses Hæderspris for indførelsen af kræftpakkerne, som har sikret hurtigere behandling.
 
Mette Frederiksens største ambition på sundhedsområdet er at trylle 1.000 nye sygeplejersker frem, som ikke findes, og tvangsudsende unge læger.
 
Socialdemokratiet har ikke svarene på, hvordan man gør det danske sundhedsvæsen bedre. Det stod klart i søndagens tv-duel.
 
I Venstre vil vi hele tiden gøre tingene bedre. Vi sikrer et sundhedsvæsen tæt på borgerne med flere penge og mere tid til personale og patienter. Og så tager vi et opgør med de fem forskellige regionale sundhedsvæsener med forskellig kvalitet. Vi sikrer en stærkere national retning af sundhedsvæsenet, så patientrettighederne overholdes i alle dele af landet. Behandling skal ikke afhænger af postnummeret.
 
Danskerne har nu et klart valg: Mette Frederiksens urealistiske planer uden konkrete svar? Eller Lars Løkke Rasmussens vej med en fast hånd på roret, solid erfaring og konkrete planer, der bringer Danmark fremad.   

    Se  sundhedsvideo her


UNGDOMMEN I SLAGELSE KOMMUNE ER BLÅ!

Skolevalg 2019

1. februar 2019

Ved det netop overståede Skolevalg for landets ældste skolelever, vandt blå blok i Slagelse Kommune en tilslutning på 58.2%. Især Venstre kan være godt tilfredse, da partiet med 26% blev valgets topscorer i Slagelse Kommune. VLAK-regeringen vinder især stor opbakning fra skoleeleverne og kan tilsammen mønstre hele 45,9% af elevernes stemmer.

Begejstringen er da også svær at skjule for den yngste politiker i Slagelse Byråd, Christopher Trung (V), som udtaler:
”Resultatet viser jo tydeligt, at ungdommen stadigvæk er liberal. Det er tredje gang siden 2015 at der afholdes Skolevalg, og hver gang har Venstre og blå blok været de største. Det er en soleklar bekræftelse af at det borgeligt-liberale ungdomsoprør ikke er en døgnflue – tværtimod! Ungdommen tror på den personlige frihed og det personlige ansvar. Vi har de gode bud på hvordan vi løser udfordringerne i samfundet – og de løsninger er ungdommen heldigvis enig i.”

Interessen for de ungdomspolitiske foreninger er steget markant under Skolevalget. Flere af byens ungdomspartier, heriblandt Venstres Ungdom, kan således melde om nye medlemmer som følge af Skolevalget.

Over 80.000 skoleelever over hele landet over deltog i Skolevalget, hvor der blev afviklet mere end 500 ungdoms-paneldebatter på få dage. Det er skolernes 8-10. klasser, der har arbejdet tre uger med politik, hvilket kulminerede i Skolevalgets tredje uge med ungdomspolitiske debatter på de fleste skoler, hvorefter eleverne har haft valghandling på deres skole.

På landsplan er det blevet til en snæver sejr til blå blok med 51,2% mod rød bloks 48,8% af elevernes stemmer.

Kilde: 

https://www.skolevalg.dk/valgresultat/


Generalforsamling 2019 - Mød op og vær med

Invitation til Generalforsamling

Morten Dahlin og Inger Støjberg

Inger Støjberg er igen klar til slagelse

Efter et aflyst møde i 2018 vender Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg nu tilbage til Slagelse når Venstre i Slagelse inviterer til åbent møde med Støjberg og Venstres lokale folketingskandidat Morten Dahlin.

Sidst Inger Støjberg skulle have besøgt Slagelse måtte arrangementet aflyses i sidste øjeblik, da ministeren blev fanget i finanslovsforhandlingerne. Men finansloven kom på plads og nu er Inger Støjberg klar til at tage revanche.

Onsdag den 20. februar kl. 19.30 inviterer Venstre i Slagelse nemlig til åbent møde med Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg, Venstres lokale folketingskandidat Morten Dahlin og velkomst ved gruppeformand Knud Vincents. Det foregår i SBIs klubhus på Parkvej 41 i Slagelse og alle er velkomne. 

Inger Støjberg vil give en status over flygtninge- og integrationspolitikken i Danmark, og det vil være muligt at stille spørgsmål til ministeren efterfølgende.

”Det er godt at Inger kommer til Slagelse. Udlændingeområdet giver os jo også mange udfordringer her lokalt med både Motalavej i Korsør og Ringparken i Slagelse. De ting glæder jeg mig til at drøfte med Inger og høre hendes løsninger på” udtaler Morten Dahlin.
”Jeg prioriterer meget højt, at vi har gode kontakt til regeringen og de centrale ministre. Det bruger vi i høj grad når vi har lokale udfordringer der skal håndteres, så jeg er glad for at Inger kommer til Slagelse. Og så er det jo altid positivt når der kommer en minister til Slagelse for at hjælpe venstre og vores lokale folketingskandidat Morten Dahlin” udtaler Knud Vincents.

For mere info kontakt Morten Dahlin på 2511 6463 eller på kontakt@mortendahlin.dk eller Knud Vincents på 2045 978  Vincents@slagelse.dk

Besøget kommer på bagkant af, at regeringen har gennemført 98 stramninger på udlændingeområdet og at antallet af asylansøgere er det laveste i 9 år.

Venstres lokale folketingskandidat Morten Dahlin vil ligeledes sige et par ord, mens Venstres gruppeformand i Slagelse Byråd Knud Vincents vil byde velkommen.

Det vil være muligt at købe kaffe mv. i SBIs Klubhus.


Intet lovligt grundlag for ændringen af styrelsesvedtægten

Slagelse Rådhus

Pressemeddelelse:

Mindretallet i Slagelse Byråd bestående af, V, Venstre, O, Dansk Folkeparti og B, Det Radikale Venstre (VOB) har valgt at anlægge sag mod Slagelse Kommune, flertalsgruppen i byrådet, bestående af A – Socialdemokratiet, F – Socialistisk Folkeparti, I – Liberal Alliance, Ø – Enhedslisten. (SFIØ).

Mindretallet ønsker at få tilsidesat Slagelse byråds beslutning af den 26. marts 2018 vedr. ændring af styrelsesvedtægten og om konstituering af kommunens stående udvalg som ugyldige. Beslutningen indebar bl.a., at mindretallet fik frataget en række formands- og næsformandsposter i udvalgene – og dermed central indflydelse på kommunens anliggender.

Det er mindretallets opfattelse, at byrådsflertallets gennemførte ændring af styrelsesvedtægten og tilhørende om konstituering er begrundet i både politisk og personbåren uenighed.

Baggrund:

Efter kommunalvalget i november 2017 udpegede et flertal i Slagelse byråd på 16 medlemmer bestående af partierne A – Socialdemokratiet, F – Socialistisk Folkeparti, I – Liberal Alliance og Ø – Enhedslisten på det konstituerende møde den 1. december 2017 John Dyrby Paulsen fra Socialdemokratiet som borgmester.

Et mindretal på 15 medlemmer bestående af partierne V – Venstre, O – Danske Folkeparti og B – Det Radikale Venstre, pegede på den hidtidige borgmester Stén Knuth som borgmester for den kommende valgperiode.

Den 8. december 2017 indgik samtlige partier i Slagelse byråd en konstitueringsaftale – benævnt samarbejdsaftale for valgperioden 2018-2021 med John Dyrby Paulsen som borgmester for Slagelse Kommune.

På Slagelse Byråds konstituerende møde den 11. december 2017 nedsatte byrådet formelt Økonomiudvalget og ni stående udvalg samt udpegede medlemmerne til de pågældende udvalg.

Konstitueringen indebar, at VOB fik flertal i fem af de stående udvalg, Beskæftigelsesudvalget, Erhvervs- og Turismeudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Landdistrikts- Teknik- og Ejendomsudvalget samt Seniorudvalget.

Stén Knuth blev formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Anders Koefoed blev formand for Beskæftigelsesudvalget og endelig blev Knud Vincents formand for Erhvervs- og Turismeudvalget, alle fra Venstre. Ann Sibbern fra Dansk Folkeparti blev formand for Seniorudvalget og Troels Brandt fra det Radikale Venstre blev formand for Landdistrikts-, Teknik og Ejendomsudvalget.

Økonomiudvalget blev herefter sammensat af ni medlemmer, fem medlemmer fra SFIØ og fire medlemmer fra VOB.

På byrådsmødet ligeledes den 11. december 2017, førstebehandlede byrådet ændringer af kommunens styrelsesvedtægt, hvilket indebar en fordeling af ansvarsområder mellem Økonomiudvalget og de respektive fagudvalg i overensstemmelse med byrådets konstitueringsbeslutning.

Det fremgik videre af sagsfremstillingen, at den konstituerede kommunaldirektør havde indstillet til byrådet, at vedtage ændringerne af styrelsesvedtægten ved førstebehandlingen og oversende sagen til andenbehandling den 18. december 2017. Ændringen af styrelsesvedtægten blev enstemmigt vedtaget af byrådet den 11. december 2017.

Den 5. og den 7. marts 2018 drøftede fagudvalgene kompetenceplaner, altså den nærmere opgavefordeling mellem byrådet, Økonomiudvalget, de stående fagudvalg og forvaltningen. Ændringerne blev efterfølgende godkendt i Økonomiudvalget den 19. marts 2018.

Drøftelsen og beslutningerne om kompetenceplanen skete i overensstemmelse med konstitueringsaftalen og i forlængelse af behandlingen og vedtagelsen af styrelsesvedtægten den 18. december 2017.

Af referaterne fra de stående udvalgs behandling af kompetenceplanen fremgik det bl.a., at kompetenceplanen som følge af den nye styrelsesvedtægt skulle opdateres, således at den svarede til den nye udvalgsstruktur. Forvaltningen havde derfor gennemgået kompetenceplanen fra den tidligere byrådsperiode, således at opgaverne blev flyttet over til de nye udvalg i henhold til den nye styrelsesvedtægt. Ifølge oplægget skulle flytning godkendes af byrådet.

Den 7. marts 2018 rettede borgmester John Dyrby på vegne af AFIØ-valggruppen henvendelse til VOB og meddelte, at AFIØ-gruppen i forlængelse af regeringens Ghetto-udspil havde drøftet de foreløbige erfaringer med styrelsesvedtægten samt at AFIØ var enige om, at der var behov for ændringer.

Den 10. marts 2018 modtager Venstre, De Radikale og Dansk Folkeparti en e-mail hvori konstitueringsaftalen fra december 2017 bliver ophævet af borgmester John Dyrby på vegne af Socialdemokratiet, SF, Liberal Alliance og Enhedslisten i Slagelse Byråd.

Som årsag henviste John Dyrby Paulsen til en række kritiske udtalelser fra bl.a. Dansk Folkeparti, i forbindelse med flertallets beslutning om salg af et kommunalt kystareal i Korsør samt det forhold, at der ikke på et efterfølgende gruppeformandsmøde i februar 2018 blev taget afstand fra den fremsatte kritik / de fremsatte udtalelser.

John Dyrby Paulsen henviste tillige til, at den tidligere borgmester Stén Knuth, i e-mail den 27. februar 2018 havde beskyldt to navngivne byrådskolleger for at tale usandt og at dette var ”blot endnu et udtryk for endnu en omgang grundløse og absurde beskyldninger, som ikke kan danne baggrund for et fortsat tæt samarbejde”.

Endelig henviste borgmester John Dyrby Paulsen til, at personer fra Venstre og Dansk Folkeparti på møder i Økonomiudvalget i januar og februar 2018 samt i pressen havde søgt at miskreditere et byrådsmedlem i forbindelse med dennes personalesag fra november 2017, hvor vedkommende blev afskediget.

VOB er af den klare overbevisning, at vedtægtsændringen kun havde til hensigt at fjerne VOBs politiske indflydelse, at opsigelsen af både samarbejdsaftalen og den efterfølgende ændring af styrelsesvedtægten samt gennemførte ændringer i udvalgsposter var motiveret af personbåren argumentation fremfor politiske problemstillinger i forhold til en løsning af opgaverne i Slagelse Byråd.

VOB er af den opfattelse, at grundlaget for ændringen af styrelsesvedtægten d. 26. marts 2018 ikke er lovlig.

Arbejdsom borgmesterkandidat med indsigt og udsyn

19. november 2019

Venstre i Slagelse skal vælge ny borgmesterkandidat, en kandidat som lokalbestyrelsen har fundet gennem en længere proces ved at iagttage mulighederne for kandidater, såvel eksterne som inden for egne rækker. Vores formand…
LÆS MERE

Nu skal det handle om politik

15. august 2019

Kære alle 

Venstre gik på sommerferie på bagtæppet af to flotte valg: en fordobling af mandatantallet til Europa-Parlamentet og den største mandatfremgang blandt alle til Folketinget. Og en socialdemokratisk regeringsdannelse på et fundament, der bygger på den yderste…

LÆS MERE